Wat is de beste metaaldetector?

Het antwoord op zich heel eenvoudig, er is namelijk geen “beste metaaldetector”. Dit komt omdat metaaldetectors gemaakt zijn om goed te werken onder bepaalde condities. Met bepaalde condities bedoelen we dan vooral de ondergrond. Een grond die voornamelijk uit klei bestaat zal door sommige metaaldetectors zeer moeilijk doordringbaar zijn, hiervoor dien je speciale metaaldetectors te kopen die gemaakt zijn voor kleigronden.

Is hij waterdicht?

Naast de verschillende gronden heb je ook nog de waterdichtheid. Indien je op zoek wilt gaan in kleine riviertjes of laagstaande meertjes, wees er dan zeker van dat de metaaldetector voor een bepaalde hoogte waterdicht is. De metaaldetector zal nooit helemaal waterdicht zijn. De maximale waterhoogte waarin je de detector kan gebruiken wordt aangegeven bij de specificaties.

Hoeveel weegt hij?

Als je nog redelijk jong bent dan kan een zware metaaldetector wel eens zeer vervelend zijn om uren mee lopen te zoeken in de velden of op het strand. Het is daarom het beste dat je een gewicht zoekt waarbij jij je goed voelt.

Belangrijk! hoe diep kan je zoeken?

Een van de belangrijkste dingen is de maximale diepzoekte. Als deze zeer laag is (vooral bij modellen voor kinderen) dan wordt het al zeer moeilijk om dingen te vinden aangezien je een groot percentage van de metalen objecten gewoonweg niet kan detecteren door een lage diepzoekte. We raden iedereen dan ook aan om niet voor de goedkoopste apparaten te kiezen, je zult hier weinig geniet aan hebben door de lage diepzoekte en de lage nauwkeurigheid.

Onthoud ook dat er een maximale diepte is voor alle metaaldetectors. Dit getal ligt ergens op een paar tientallen centimeters, dieper zal je enkel met bodemradars kunnen komen en dan kan je ook enkel grote objecten detecteren. Een munt detecteren met een bodemradar zal dus niet lukken.

Wat is dan een goede metaaldetector?

Volgens vele hobbyisten is de Minelab E-Trac metaaldetector een van de beste metaaldetectors omdat deze maar liefst 28 verschillende frequenties kan uitzenden en geschikt is voor bijna alle soorten bodems. Uiteraard hangt hier dan ook een hoog prijskaartje aan. Voor een nieuwe E-Trac metaaldetector betaal je al snel zo’n €1500. Een tweedehands model zou je eventueel voor een kleine  €1000 op de kop kunnen tikken.

8 Thoughts on “Wat is de beste metaaldetector?

 1. heynen .j.j on 24 december 2013 at 16:48 said:

  ik ben al heel lang van plan om met een detector aan de slag te gaan
  ik ben totaal niet op de hoogte ondanks mijn onderzoek op internet
  mijn vraag is wat moet ik aanschaffen ongeacht de prijs als het maar buitengewoon goed is
  graag wil ik uw advies ook met eventuele betalings voorwaarden enzv van u ontvangen
  vr/gr jac heynen

 2. Mouayas on 26 december 2014 at 16:25 said:

  Is er een metaaldetector die een meter diep gaat

  • admin on 28 augustus 2015 at 00:10 said:

   Beste Moayas,

   Er zijn zeker metaaldetectors die tot 1 meter en zelfs dieper gaan. De prijs valt zelfs best mee aangezien je met een garret ace 250 al 1,4 meter diep kan detecteren.

   Hou er wel rekening mee dat de iets duurdere modellen natuurlijk dieper kunnen en ook accurater zijn op grotere dieptes. Zo kan de Garrett GTI2500 metaaldetector zelfs 2,2 meter diep metalen detecteren. Natuurlijk betaal je hier dan ook een hogere prijs voor.

 3. Kan ik in Belgie of in Nederland naar uw winkel komen, om een metaal
  detector te bezichtigen , om eventueel het te kopen?

 4. Ben zeer geintresseerd maar wil wel iets meer weten van de wetgeving.

 5. Marco on 3 februari 2017 at 13:14 said:

  Wat is volgens U de beste metaaldetector voor kleigrond?

  MVG Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *